Fixa mer träning och motion i ditt vardagsliv

Fixa mer träning och motion i ditt vardagsliv

12th april 2020 Av av marcus

Det tar tid att träna och att hålla sig i form. Det är inte alltid som vi har tid eller ork att lägga den tid som vi behöver på träning och hälsa. Det finns dock knep som du kan ta till för att få in mer träning och motion i din vardag.

Vår vardag

Vad som avgör vårt hälsotillstånd är egentligen våra sammanlagda vardagsvaror. Om du går till gymmet och tränar två gånger i veckan, men knappt rör på dig resten av veckan, kommer den gymträningen inte att påverka din hälsa så mycket som du önskar. Detsamma gäller om vi är “hälsosamma” och springer Tjejmilen eller Blodomloppet varje år, vilket många av oss fixar utan alltför mycket träning. Ibland kan den träning och motion som vi faktiskt utövar nästan lura oss: “Men jag joggar ju ibland eller ska ju springa Blodomloppet, då måste jag ju vara hälsosam.” Det bästa sättet att verkligen träna mer, är genom att smyga in motion i vårt vardagsliv och genom att göra träningen mer lättillgänglig för oss.

Gör det lätt för dig att träna

Vad är då lättillgänglig träning? Träning som är lätt att utföra, som inte tar för mycket tid eller ork för oss att verkligen genomföra. Ett bra exempel på sådan träning är att ta cykeln till jobbet tre kilometer bort, istället för att ta bil eller buss. Du sparar in pengar och det blir ganska snabbt en naturlig vana som också gör dig piggare under dagen. Ett annat exempel är genom att ha något slags hemmagym som du trivs med. Om du älskar att se på filmer eller lyssna på ljudböcker, kan du köpa ett löpband hos Gorilla Sports, och bara titta eller lyssna när du använder ditt löpband, din cross trailer eller träningscykel. Det är enklare att träna om du har ett träningsredskap i hemmet, särskilt om du också tvingar dig att behöva träna för att kunna titta på filmer eller intressanta dokumentärer. Ett tips är att motionera till Rapport varje kväll – det gör dig både hälsosam och allmänbildad.

Smyga in träning

Det är också smart att smyga in så mycket träning som möjligt i ditt vardagsliv. Det bästa sättet är att försöka gå eller cykla så mycket som möjligt. Ett annat sätt är att leka med barnen, göra roliga utflykter med familjen eller spela tennis med tonåringarna. Bland de enklaste sätten att smyga in mer motion i livet är också genom att alltid försöka vara den som reser på sig och hämtar kaffet, går och kopierar eller utför liknande uppgifter på arbetsplatsen. Du får in många extrasteg varje dag bara genom att tvinga dig upp från stolen och din kropp kommer att må bra av varje tillfälle som du rör på dig.