Badminton

Badminton

27th juli 2020 Av av marcus

Badminton är en bollsport som vanligtvis spelas inomhus på en plan som delas av ett nät, men går även att spela utomhus. Det finns tre varianter av badminton, singel, dubbel och mixed. Singel innebär att två spelare möter varandra, dubbel betyder att det är två mot två spelare och mixed innebär att olika kön möter varandra. När det gäller tävlingar är det dock endast spelare av samma kön som möter varandra för att göra det så rättvist som möjligt.

Regler

Sporten spelas på en bana som är delat av ett nät, en eller två spelare står på varje sida av nätet och ska, med hjälp av ett badmintonracket, slå en fjäderboll fram och tillbaka. Badminton påminner lite om tennis i hur det spelar, största skillnaderna mellan de två sporterna är vilken sorts boll som används och i badminton får fjäderbollen inte studsa. Man ska alltså hålla sig till så kallade volleybollslag.

I tävlingsmatcher spelar man tre set och den spelare som först når ett visst antal poäng vinner. Poäng får man när man skjutit iväg bollen och motståndaren missat. Alltså om bollen når marken på motståndarens sida av nätet innebär det poäng.