Padel är den nya trendsporten

Padel är den nya trendsporten

27th september 2021 Av av marcus

Padel är den nya bollsporten som tagit många svenskar med storm. Sporten är nära besläktad med tennis men är ändå väldigt olik den sporten. När du spelar padel behöver du en del utrustning. Du behöver bland annat ett padelracket som passar dig och padelbollar som är gjorda speciellt för padel. De liknar vanliga tennisbollar till utseendet men de skiljer sig faktiskt en hel del. Trycket som är i padelbollarna är mindre, vilket gör att bollen studsar något mindre. Trycket i padelbollarna ligger mellan 10-11 psi. När det gäller padelracketar finns det olika modeller och det viktiga är att du hittar ett racket som passar dig och din spelstil.

Det är enkelt att komma igång med padel

Padel har verkligen seglat upp som en favoritbollsport hos svenskarna och det kan vara för att det är enkelt att komma igång. Det poppar upp padelhallar överallt runt om i Sverige. När du ska testa kan du hyra ett racket tills du vet om du vill fortsätta spela eller inte. Du behöver inga direkta förkunskaper innan du ska börja spela. En annan anledning till att sporten fått sådant fäste i varje land den kommer till kan vara för att den är rolig oavsett vilken nivå du befinner dig på. Det är en sport som passar alla oavsett ålder och kön. Om padel får fler att träna och röra på sig är det väldigt bra. Svenskar sitter generellt väldigt mycket stilla under en dag och det skulle göra många gott med mer träning och vardagsmotion.

Padel är en social sport

Vid en padelmatch är det alltid fyra spelare på planen. Poängräkningen är samma som i tennis. Padel är även en väldigt social sport, vilket många tycker om. När det kommer till padel handlar spelet mer om strategi och ett bra samarbete mellan dig och din partner än om kraft och styrka. När du spelar padel får du bra konditionsträning. Det kan vara bra att komplettera padelspelandet med styrketräning och eventuellt en annan sport eftersom det är många tvära vändningar och det ställer krav på musklerna.