Banhoppning

Banhoppning

23rd juni 2020 Av av marcus

Banhoppning är en av de största rid/hästsporterna som finns. De som deltar i sporten rider på en bana där ett visst antal hinder är uppsatta. Det gäller alltså att leda hästen runt banan och över hindren. Det finns två olika typer av hinder; längdhinder och rättuppstående hinder.

Dessa hinder är de enklare som kan sättas upp. Det finns ett antal alternativ, några vanliga är sax vilket är två bommar som läggs som ett kryss, räcke vilket är ett antal bommar som läggs på en viss höjd och ett annan rättuppstående hinder är en mur. Muren är en av de svårare eftersom den döljer marken på andra sidan.

Längdhinder är hinder som står nära varandra. Det kan vara två eller fler hinder som står med ett visst avstånd från varandra. Det gör det lite svårare eftersom hästen inte hinner bygga upp någon hastighet innan det är dags att hoppa igen. Ett längdhinder kan också bestå av en vattengrav vilket vissa inte inser att det är ett riktigt hinder eftersom det är en grop med vatten, eller en vattenmatta fylld med vatten, och endast en liten upphöjning vid själva avstampet.